Jobskolen

I Jobskolen får flygtninge og indvandrere et grundigt kendskab til en helt specifik branche, samtidig med de lærer dansk. Jobskolen består af tre grundsten: Fagtræning, praktik og brancherettet danskundervisning. Målsætningen med jobskolen er at kandidaterne hurtigt opkvalificeres til ordinært arbejde, løntilskud eller IGU.

Et unikt koncept

Jobskolen er et skræddersyet holdforløb, hvor kandidaterne får opkvalificerende fagtræning, praktisk erfaring og brancherettet danskundervisning. Når forløbet er gennemført, er kandidaterne klædt på med en kvalificeret profil til den konkrete branche, og skaber dermed en vej til job og selvforsørgelse.

Fagtræning

I løbet af fagtræningen lærer kandidaterne om branchen. De bliver fortrolige med procedurer og teknikaliteter tilknyttet den konkrete branche, så de kan deltage i det daglige arbejde på arbejdspladsen. 

Praktik

Praktikken er der, hvor kandidaterne for alvor får lov til at prøve kræfter med branchen. Her møder de medarbejdere i den pågældende virksomhed, og i fællesskab med dem lærer de at udføre de arbejdsopgaver og -funktioner, der knytter sig til branchen. 

Danskundervisning

I jobskolen er der brancherettet danskundervisning, hvilket betyder, at den i høj grad beskæftiger sig med med ord og vendinger, der bruges på arbejdspladsen.

Målbare resultater

Vores jobskolesamarbejdspartnere tæller byggekoncernen NCC, IT-virksomheden Microsoft og service- og facilityvirksomheden Vision Service. Resultaterne fra tidligere forløb er klare: Knap 70 % af deltagerne sikrede sig job efter afsluttet forløb.

 

Kontakt

  • Gitte Grønlund Møller
  • 21 35 57 96
  • gitte.groenlund-moeller@drc.dk