Iværksætteri for flygtninge

Vidste du, at 11 procent af flygtninge i job er selvstændige, mens tallet for danskere er 6 procent? Nye tal fra Danmarks statistik viser, at flygtninge i højere grad end danskere opstarter egen virksomhed.

Forløbet

Integrationsnet tilbyder et iværksætteri-forløb målrettet flygtninge, der har potentiale som iværksættere. Deltagerne får grundlæggende viden om iværksætteri og løbende rådgivning i forhold til ideudvikling og udarbejdelse af en virksomhedsplan. Efter forløbet kan den enkelte bl.a. præsentere et realistisk udkast til en forretningsplan og introducere sin virksomhedsidé. Integrationsnet anvender gennem forløbet et praksisnært materiale, som er målrettet iværksættere med anden etnisk baggrund. Vores tilgang bygger på Empowerment, der sikrer, at deltagernes motivation og ejerskab løbende fastholdes og højnes. 

Temaer i forløbet

Følgende temaer kan sammensættes efter behov:

  • Iværksætteri og forretningsmodel
  • Produkt og organisation
  • Økonomi: Budget – skat – revision
  • Salg og markedsføring
  • Virksomhedens udvikling og fremtid

 

Samarbejde

Integrationsnet samarbejder bl.a. med Mind your own business, som udspringer af Dansk Flygtningehjælp, og som nu er en selvstændig forening. Mind your own business har modtaget flere priser – bl.a. kronprinsparrets sociale pris. 

Vil du vide mere?

Kontakt Integrationsnet for at høre mere om detaljer i forløbet og eventuelt aftale et uforpligtende møde, hvor vi kan drøfte behovet i jeres kommune. 

Kontaktos