Socialøkonomiske virksomheder: Fair Mad og Fair Ren

Hos Integrationsnet ved vi, at mennesker udvikler sig bedst, når de beskæftiger sig med noget, der er meningsfuldt og værdiskabende i et respektfuldt og rummeligt miljø i samspil med andre mennesker. Derfor siger vi, at socialøkonomi er sund fornuft.

Klar til det danske arbejdsmarked

Socialøkonomi er en effektfuld måde at arbejde med sociale problemstillinger. Ved at kombinere erhvervslivets spilleregler og dynamikker med socialt arbejde, skaber vi hos Integrationsnet uafhængige, konkurrencedygtige virksomheder, der udelukkende tjener sociale formål. I praksis betyder kombinationen, at Integrationsnet driver økonomisk uafhængige virksomheder, der samtidig tilbyder afklarings- og opkvalificeringspladser til borgere uden for arbejdsmarkedet. 

Formålet med socialøkonomiske virksomheder er at udvikle og opkvalificere borgerne, så de bliver klar til det arbejdsmarkedet. Vores socialøkonomiske forløb tilpasses altid til den enkelte borger og inkluderer en komplet pakke, der forbereder og støtter borgeren til overgangen fra socialøkonomisk virksomhed til ordinært arbejde. Vi tilbyder fire moduler inden for køkken og rengøring, der kan sammensættes fleksibelt efter aftale.

Se videoen om Sundhedscaféen i Horsens

Claus Brænder driver Sundhedscaféen sammen med en en gruppe nyankomne flygtninge. I 2017 blev caféen tildelt Horsens Alliancens CSR-mærke, der gives til virksomheder, som bl.a. løfter et lokalt socialt ansvar.

CSR 17_POS M Skygge

Ahmad fik job ved aros efter hans praktik i Fair Mad

Vil du vide mere?

Kontakt Integrationsnet for at høre mere om detaljer i forløbet og eventuelt aftale et uforpligtende møde, hvor vi kan drøfte behovet i jeres kommune. 

Kontaktos