Kurser og oplæg

Bliv klogere på integration og styrk dit netværk. Vi afholder kurser og oplæg for kommunale medarbejdere inden for det integrationsfaglige område. Har I særlige ønsker, kan vi tilrettelægge kurser og oplæg efter jeres behov.

Aktuelle kurser

>  HJÆLP! De forstår ikke vores kultur (10. april 2019)

Et kursus til medarbejdere i at håndtere kulturelle misforståelser. Vi gennemgår tilgange til kultur, typiske faldgrupper i kulturmødet og hvordan vi kan undgå kulturelle misforståelser.

> Temadag i Aarhus om FROSSD - redskab til arbejdet med elever med flugtbaggrund (6. marts 2019)

Få en introduktion til FROSSD-modellen, som er et fundament for lærers og pædagogers klasseledelse, som inkluderer elever med flugt- og migrationsbaggrund.

andre kurser

> Forældre i dansk kontekst

Forældre, som kommer til Danmark, oplever ofte usikkerhed i forhold til den forskel, der kan være på at opdrage børn og teenagere i Danmark og andre steder i verden. Samtidig har nogle familier oplevelser med i bagagen, som kan være en forhindring for, at familielivet kan blive det samme som i hjemlandet

Gratis kurser og oplæg

> Venner viser vej (link til ekstern side: www.rodekors.dk/bliv-frivillig/venner-viser-vej/oplaeg)

Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp samarbejder lokalt om at skabe relationer mellem flygtninge og frivillige i regi af Venner Viser Vej. Bestil et gratis ryk-ud-oplæg og få besøg af en ekspert, som fortæller om kulturmødet mellem frivillige og flygtninge.

 

Aktiv 1

Kampagnen RET TIL LIGESTILLING har til formål at informere og skabe refleksion og debat om ligestilling og rettigheder i det danske samfund.

> Du kan som kommune, sprogskole, forening, klub eller lignende booke et eller flere af vores gratis kurser om ligestilling og rettigheder i Danmark (link til ekstern side: http://ret-til-ligestilling.dk/book-et-kursus/)

 

Vil du vide mere?

Kontakt Chefkonsulent, Mette Fenger:
Mail: mette.fenger@drc.ngo
Tlf: 6029 9573