Kurser og oplæg

Bliv klogere på integration og styrk dit netværk. Vi afholder kurser og oplæg for kommunale medarbejdere inden for det integrationsfaglige område. Har I særlige ønsker, kan vi tilrettelægge kurser og oplæg efter jeres behov.

Aktuelle kurser

>  HJÆLP! De forstår ikke vores kultur (10. april 2019)

Et kursus til medarbejdere i at håndtere kulturelle misforståelser. Vi gennemgår tilgange til kultur, typiske faldgrupper i kulturmødet og hvordan vi kan undgå kulturelle misforståelser.

> Integration og Interkulturalitet (20. og 21. maj og den 17. og 18. juni 2019)

4 dages efteruddannelse for professionelle, der gennem deres arbejder kommer i tæt kontakt med børn og familier med migrationsudfordringer, herunder eksilstress, traumatisering og sekundærtraumatisering. Kurset er for dig der oplever udfordringer i forhold til kulturforståelse, interkulturel kommunikation og pædagogik.

> Kursus for lærere og pædagoger (dato på vej - 3 timer fra 14-17)

Hvordan tilrettelægger man aktiviteter i en institution eller skolehverdag for udsatte børn og unge herunder traumedisponerede og sekundært traumatiserede

> Per Isdal - kursus (24. september 2019)

Kurset har fokus på, hvordan professionelle hjælpere kan blive ramt af sekundær traumatisering, compassion fatique og udbrændhed og hvad man kan gøre for at passe på sig selv og hinanden.

andre kurser

> Forældre i dansk kontekst

Forældre, som kommer til Danmark, oplever ofte usikkerhed i forhold til den forskel, der kan være på at opdrage børn og teenagere i Danmark og andre steder i verden. Samtidig har nogle familier oplevelser med i bagagen, som kan være en forhindring for, at familielivet kan blive det samme som i hjemlandet

Gratis kurser og oplæg

> Venner viser vej (link til ekstern side: www.rodekors.dk/bliv-frivillig/venner-viser-vej/oplaeg)

Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp samarbejder lokalt om at skabe relationer mellem flygtninge og frivillige i regi af Venner Viser Vej. Bestil et gratis ryk-ud-oplæg og få besøg af en ekspert, som fortæller om kulturmødet mellem frivillige og flygtninge.

 

Aktiv 1

Kampagnen RET TIL LIGESTILLING har til formål at informere og skabe refleksion og debat om ligestilling og rettigheder i det danske samfund.

> Du kan som kommune, sprogskole, forening, klub eller lignende booke et eller flere af vores gratis kurser om ligestilling og rettigheder i Danmark (link til ekstern side: http://ret-til-ligestilling.dk/book-et-kursus/)

 

Vil du vide mere?

Kontakt Chefkonsulent, Mette Fenger:
Mail: mette.fenger@drc.ngo
Tlf: 6029 9573