HJÆLP! De forstår ikke vores kultur

Kursus til medarbejdere i at håndtere kulturelle misforståelser

Uanset om du skal ansætte en ny medarbejder, være mentor for en praktikant, er virksomheds- eller jobkonsulent for en borger med etnisk minoritetsbaggrund, så kan der opstå situationer, hvor man ikke forstår personens reaktion, adfærd mv.

Misforståelser kan gå begge veje, men skyldes i mange tilfælde uvidenhed om arbejdspladskultur her eller der, forskellige normer for adfærd, måder at tale sammen på og anskue magtforhold.

På kurset gennemgår vi tilgange til kultur, typiske faldgrupper i kulturmødet og hvordan vi kan undgå kulturelle misforståelser.

Program på vej

Underviserer:

Peter Thorsen er konsulent i Integrationsnet og er bl.a. uddannet i Mellemøststudier. Peter har arbejdet med en række projekter og indsatser indenfor beskæftigelses og integrationsområdet, hvor tilgange til kulturelle forskelle og misforståelser har haft betydning.

Mette Fenger er chefkonsulent hos Integrationsnet og er cand. mag. i arabisk og etnografi. Mette har beskæftiget sig med integration af flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet i ca. 20 år og har stor erfaring i at undervise i kulturforståelse. 

For yderligere information kontakt Mette Fenger på mail: mette.fenger@drc.ngo eller mobil: 6029 9573

Praktisk information

Dato:     10. april 2019

Tid:        09.30 - 15.30

Sted:      Integrationsnet, Olof Palmes Alle 35, 8200 Aarhus N

800

Tilmeld dig her

Vi forbeholder os retten til at aflyse, hvis der er for få tilmeldte.