Firebrand Academy – Jobskolen blev tyvstartet

Firebrand Academy – Jobskolen tyvstartede 6. april 2016 med en CV-café og hjælp til LinkedIn-profilen på Microsofts nye hovedkontor i Lyngby.

Samarbejdspartnerne bag Firebrand Academy – Jobskolen tyvstartede 6. april på det nye integrationsinitiativ, der har til formål at bygge bro mellem de højtuddannede flygtninge og IT-branchen. Sammen har samarbejdspartnerne skabt et kombineret undervisnings- og praktikforløb, der sikrer, at borgeren får lige præcis den viden, der skal til for efterfølgende at få job i IT-branchen. 

Men i onsdags tyvstartede samarbejdspartnerne altså projektet. Her deltog 103 flygtninge i en begivenhedsrig eftermiddag, der bød blandt andet bød på hjælp til at opdatere både CV og garderobe.

- Det var et rigtig konstruktivt arrangement. Her fik borgerne, udover en grundig introduktion til Jobskolen, hjælp til både CV og LinkedIn-profil, fortæller Mette Lherbier, afdelingsleder hos Integrationsnet, der tilføjer at der også var mulighed for at få taget portrætbilleder til ansøgninger og få adgang til en garderobe af indsamlet businesstøj.

Den næste fase af projektet starter 1. maj 2016, hvor samarbejdspartnerne bag projektet igangsætter en IT-teknisk opkvalificering af flygtninge gennem en kombination af teknisk træning og dansk sprog- og kulturundervisning. Projektet forventes at kunne bringe op mod 70 % af borgerne i job.          

Fakta
Firebrand Academy – Jobskolen er et målrettet forløb, hvor borgeren får indgående kendskab til IT-branchen. Projektet er et partnerskab mellem Integrationsnet og Microsoft samt en række af Microsofts samarbejdspartnere, der blandt andet inkluderer Basware, KMD, Firebrand Academy, Zellgeist, KPMG og Coding Pirates. 

Kontakt

  • Mette Lherbier
  • 26 11 89 09
  • mette.lherbier@drc.dk