Hurtig integration med Talent Management

Maskineriet i Talent Managementmotoren kører på fuld tryk og sikrer rekruttering af arbejdskraft til virksomheder. En kandidat i sådan et rekrutteringsforløb er Wael Zayat.

13.10.16

Wael Zayat er efter kun to måneder med opholdstilladelse kommet i job og forsørger nu sig selv. Den position har Wael opnået via stor motivation, ved brug af sit netværk, med støtte fra Aabenraa kommune og en målrettet indsats gennem projekt Talent Management.

- Jeg mødte en lidt træt ung mand, som manglede noget at give sig til. Han gav tydeligt udtryk for, at han var meget motiveret for hurtigt at komme i arbejde og gøre brug af de muligheder, han får i Danmark, fortæller Mette Østergaard om det første møde med Wael på asylcenteret tæt på Tinglev.

Jobåbning i Vejle

Mette Østergaard er rekrutteringskonsulent i projektet Talent Management. Hun mødte Wael allerede i juli, inden han skulle flytte til Aabenraa, hvor han blev boligplaceret pr. 1. august 2016. Her fortalte han, at han ærgrede sig over, at han skulle flytte til Aabenraa, da han har familie i Vejle. Han fortalte også, at der var en mulighed for, at han kunne få job i Vejle, men at dette nu nok ikke lod sig gøre.

Talent Management rådede derfor Wael til at holde sin jobåbning varm og vejledte ham i, at det er muligt at flytte kommune, hvis man er selvforsørgende.

Waels mål var klart at komme i job og han så naturligvis frem til at komme i gang. Og i gang kom han. Først i praktik og derefter blev han ordinært fastansat. Dialogen og samarbejdet mellem Talent Management og Aabenraa Kommune førte Wael til Vejle, hvor der ventede et job på ham.

Læs også: Talent Management: Tidlig kompetenceafklaring af flygtninge på asylcentre

Hurtig indsats

Den tidlige kontakt, kompetenceafklaring og vejledning allerede i asylcenteret samt virksomhedskonsulentens hurtige indsats var altså nøglen til, at Wael kom i ordinært job allerede efter to måneder i Danmark. Den information blev formidlet af Talent Management.

- Jeg besøgte Wael på hans arbejdsplads efter han overgik til ordinær ansættelse. Arbejdsgiveren havde kun rosende ord om Wael. Wael strålede og fortalte, at det betød alverden for ham at tjene sine egne penge og være til gavn.

Om Talent Management

Talent Management er et projektsamarbejde mellem Integrationsnet, Sønderborg Kommune, Danfoss og Asylprojekt Sønderborg. Projektet retter fokus mod kompetenceafdækning af nyankomne flygtninge allerede imens, de er i asylcentrene. Projektet er finansieret af Industriens Fond. Du kan læse mere om Talent Management her.