Integrationsnet får flest flygtninge i job

Ny analyse viser, at Integrationsnet får næsten dobbelt så mange flygtninge i job eller uddannelse sammenlignet med andre aktører.

18,9 procent af de borgere, der har været i beskæftigelsesforløb hos Integrationsnet, er i job eller uddannelse tre måneder efter endt forløb. Til sammenligning er gennemsnittet på 10,1 procent for kommunale og private aktører i hele landet. Ser man isoleret på resultatet for landets øvrige private aktører er tallet 13,4 procent – altså 30 procent lavere end hos Integrationsnet.

- Det viser jo, at den måde, vi gør tingene på, er rigtig god, siger Stig Christensen, fagchef for beskæftigelse hos Integrationsnet.

En del af forklaring bag de flotte tal skal i følge Stig Christensen findes i det gode samarbejde Integrationsnet har med lokale virksomheder.

- Vi kender det lokale erhvervsliv rigtig godt. Vi ved, hvor jobåbningerne er og hvor de kommer i morgen. Kombineret med en hurtig kompetenceafklaring af borgeren, kan vi lave nogle stærke og holdbare match mellem borger og virksomhed, siger han.

Derudover har Integrationsnet i flere år arbejdet for at give nyankomne flygtninge en grundig introduktion til det samfund, de er landet i.

- Vi tror på, at det giver gode langsigtede resultater at bruge kræfter på at lære flygtninge om demokrati og arbejdspladskultur, så de ved, hvad det er for en virkelighed, de træder ud i ude på arbejdspladserne, siger han.

Analysen er lavet af LG Insight og kan læses her.

Graf Til Nyhed