Integrationsnet leverer gode resultater i Aarhus Kommune

Social- og Beskæftigelsesrådmanden i Aarhus Kommune, Thomas Medom, fremhæver i Jyllands-Posten fredag 1. juli 2016, at Integrationsnet har løftet integrationsopgaverne så succesfuldt, at resultaterne er over landsgennemsnittet.
 
 

01.07.16

I juni nedjusterede Udlændingestyrelsen det forventede antal nyankomne flygtninge. På den baggrund meddelte Udlændingestyrelsen Aarhus Kommune, at man derfor også nedjusterede den aarhusianske flygtningekvote i 2016.

I det aarhusianske byråd har nedjusteringen medført en debat omkring næste års flygtningekvoter. Men her lægger Social- og Beskæftigelsesrådmanden i Aarhus Kommune, Thomas Medom, vægt på, at Aarhus Kommune skal bidrage til at løfte integrationsopgaven ved at tage sin andel af de nyankomne flygtninge.

Og ifølge Thomas Medom vidner kommunens resultater på beskæftigelsesområdet også om, at Aarhus Kommune kan løfte integrationsopgaven effektivt. Faktisk så effektivt at man har opnået resultater, der ligger over landsgennemsnittet.  

Den udmelding er man glad for hos Integrationsnet i Aarhus. Det er nemlig Integrationsnet, en landsdækkende konsulentvirksomhed, der løfter integrationsopgaver inden for både beskæftigelses- og børn- og familieområdet, som i en årrække har udført opgaverne for Aarhus Kommune.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vores håndholdte indsats har båret frugt, siger Frederik Bøcher, afdelingsleder hos Integrationsnet, og fortsætter:

- Men vi er også glade for, at Thomas Medom sætter fokus på og udtrykker tilfredshed med de beskæftigelsesresultater, vi har leveret i Aarhus Kommune.

Anfører på landsplan

Også på landsplan taler Integrationsnets statistik sit klare sprog. Sammenlignet med andre tilbud er Integrationsnet dobbelt så effektive, når det handler om at integrere borgere med udenlandsk baggrund på det danske arbejdsmarked (LG Insight, 2015).

Du kan se hele statistikken her