Integrationsnet og Microsoft opkvalificerer flygtninge til IT-branchen

Firebrand Academy - Jobskolen er et partnerskab mellem Integrationsnet, Microsoft og en række virksomheder i IT-branchen, der skal skabe jobmuligheder for de højtuddannede flygtninge i en branche, der mangler arbejdskraft.

- Der er lagt op til at skabe den bedst mulige opkvalificering for højtuddannede flygtninge til at varetage et job i IT-branchen.

Sådan lyder det fra Mette Lherbier, afdelingsleder hos Integrationsnet, når hun beskriver det nye partnerskab Firebrand Academy - Jobskolen. Sammen med Microsoft og en række virksomheder i IT-branchen går Integrationsnet 1. maj i luften med Firebrand Academy – Jobskolen. Og ambitionerne er høje. Helt præcist er målet, at hele 80 procent af borgerne kommer i job.

- Det nye ved det her er, at vi udvider vores Jobskole-koncept til IT-branchen, hvor der er brug for arbejdskraft. I partnerskab med Microsoft og Firebrand Academy har vi derfor lavet et undervisningsforløb, der sikrer, at borgerne får lige præcis den viden, der skal til for efterfølgende at få et job i IT-branchen, siger Mette Lherbier.

Firebrand Academy - Jobskolen henvender sig til veluddannede borgere med bacheloruddannelse eller lignende. Her får borgeren praktisk opkvalificering hos en af Microsofts samarbejdspartnere, får teknisk træning, lærer dansk og dansk arbejdskultur i et beskæftigelsesrettet forløb på seks måneder. Helt præcist står Microsoft og Firebrand for den tekniske opkvalificering, mens Integrationsnet står for danskundervisningen samt at formidle dansk arbejdsmarkedskultur og arbejdsmarkedet som helhed.  

Danskundervisningen kommer til at gennemgå flere centrale moduler, og derudover bliver undervisningen brancherettet, hvilket betyder at undervisningen i høj grad beskæftiger sig med termer, der bruges i IT-branchen.

- På den måde kan vi målrette alle elementerne, så borgerne får en helt unik viden og kunnen samt en øget mulighed for job i IT-branchen, siger Mette Lherbier.

Fakta:
Firebrand Academy – Jobskolen er et målrettet forløb på seks måneder, hvor borgeren får indgående kendskab til IT-branchen. Projektet er et partnerskab mellem Integrationsnet og Microsoft samt en række af Microsofts samarbejdspartnere, der blandt andet inkluderer Basware, KMD, Firebrand Academy, Zellgeist, KPMG og Coding Pirates.