Løbere fra Integrationsnet først over stregen

Integrationsnet har i samarbejde med AGF Atletik lavet løbeholdet Mo's Friends med løbere fra blandt andet Somalia, Eritrea og Etiopien.

I weekenden var løbeholdet Mo’s Friends til deres første løb sammen med 520 andre løbere i Aarhus, og det var Omar Hassan fra Mo’s Friends, der kom først over stregen på de fem kilometer efter bare 16 minutter og 27 sekunder.

- Da jeg var i gang med løbet, glemte jeg, at jeg var træt. Det var så fedt, siger Omar Hassan til TV2 Østjylland, da han krydsede målstregen.

Løbegruppen Mo's Friends er dannet i et samarbejde mellem Integrationsnet og AGF Atletik og består af løbere, der for nyligt er kommet til landet som flygtninge fra blandt andet Somalia og Eritrea. Ud over de gode resultater giver løberiet også en god indgang til at forstå den danske kultur. Mo’s Friends løber sammen med løbere fra Danmark, og løb er en rigtig god måde at blive en del af det lokale samfund på. Løberne bliver bekræftet i noget, de er gode til, og de møder en masse med- og modløbere i løbeklubber og til løb.

Til weekendens løb – der var det tredje og sidste løb i Dupont Cup i Aarhus, sluttede hele seks af løberne fra Mo’s Friends i top 20.

Holdets navn Mo's Friends henviser til den somaliske englænder Mo Farah, der er rekordholder på en række distancer.

Se indslaget fra TV2 Østjylland her