NCC Jobskolen skaber job

Byggekoncernen NCC og Integrationsnet står klar med resultaterne af Jobskolen - et af forårets beskæftigelsesprojekter for nyankomne flygtninge. Resultaterne viser, at to tredjedele af de kursister, der gennemførte forløbet, er kommet i job.

16.09.2016

Efter 26 ugers undervisning er NCC Jobskolens deltagere i mål. Praktikanterne har gennemgået et opkvalificerende og uddannende forløb med en blanding af praktik på byggeplads og dage på skolebænken. Denne opskrift har virket og efterfølgende givet deltagerne gode muligheder for at få et job.

- Resultaterne er et tegn på, at sprog og praktisk opkvalificering på arbejdspladsen fungerer, lyder det fra fagchef hos Integrationsnet, Stig Christensen.

NCC Jobskolen er et samarbejde mellem NCC og Integrationsnet, som er en del af Dansk Flygtningehjælp, der har gjort kursisterne parate til byggebranchen. Kursisterne har været i praktik på byggepladser, og er samtidig blevet undervist i dansk. Denne undervisning er tilmed brancherettet og har fokuseret på ord og vendinger, der bruges på en byggeplads. På den måde har deltagerne bygget et solidt fundament for at kunne træde ind i denne branche.

66 procent kommer i job
En af grundstenene i NCCs jobskole var, i samarbejde med Integrationsnet, at opkvalificere kursisterne inden for både de praktiske og sproglige kompetencer, der gør det muligt at varetage et job som ufaglært på en byggeplads.

Og Jobskolens resultater taler sit klare sprog. 11 nyankomne flygtninge gennemførte forløbet, syv er kommet i job, hvoraf de seks har fået arbejde hos NCC. Det svarer til at to tredjedele, eller 66 procent, har sikret sig et fast arbejde efter bare seks måneder i Danmark.  

- Jobskolens formål var at skabe plads til de flygtninge, der har svært ved at komme ind og få job i byggebranchen. Af den grund er vi glade for at kunne tilbyde så mange af kursisterne fast arbejde, siger Claus Rosendahl, der er senior HR-partner hos NCC.

De gode resultater betyder også, at NCC og Integrationsnet gentager Jobskolen senere på året. Her byder de endnu engang velkommen til et hold kursister, der brænder for håndværksfaget.