Stærkt samarbejde med virksomheder i Fredericia

Lokale virksomheder i Fredericia samarbejder med Integrationsnet om at gøre flygtninge selvforsørgende. Det har banet vejen til job og uddannelse for 14 flygtninge i byen.

21.09.2016

Det startede med et jobforløb og endte med job. I hvert fald for otte ud af en gruppe på 14 flygtninge, som nu klarer sig selv i Fredericia. Resten er i uddannelse eller deltidsjob. Fællesnævneren for dem alle er, at de er kommet stabilt videre i tilværelsen.

Integrationsnet stod for at formidle forløbet, flygtningene selv stod for arbejdskraften og virksomhederne gav mulighederne for job. 

- Vi er forskellige, men vi fungerer godt sammen, fortæller smørrebrødsjomfruen i virksomheden Lucullus Smørrebrød, Kirsten Nylander Thomsen, til Elbobladet d. 21/9.

Hun har ansat 44-årige Amine Jafar i sit køkken og viser på den måde stor villighed til at hjælpe flygtninge i job. Det er hun ikke ene om. På bare fire måneder har de 14 flygtninge fundet vej til job og uddannelse i Fredericia. 

 

Stabil arbejdskraft

Integrationsnet formidler vejen til arbejde for flygtninge gennem virksomhedspraktik. Vejen bygges i samarbejde med virksomheder, som er villige til at åbne dørene for flygtningene.

Det er de mange steder i Fredericia. Med deres villighed viser de også vilje til at tage socialt ansvar. Og det kommer virksomhederne til gode. De får nemlig stabile og motiverede medarbejdere, mener Edina Alagic, der er konsulent hos Integrationsnet. 

- Der er naturligvis lige så stor forskel på syrere, som der er på danskere. Men Khalil og Masaab er utroligt dygtige og meget arbejdssomme. De kommer altid til tiden, er aldrig syge, brokker sig aldrig og er altid i godt humør. Og er der behov for en ekstra indsats, står de gerne klar, siger Martin Hansen, der er leder af Byens Bilpleje i Fredericia.

 

Læs mere

Elbobladet har skrevet en artikelserie om fire flygtninge, der er kommet i job. Dem kan du læse her:

Amine Jafaar

Khalil Jafaar

Khalil Khalota